maanantai 7. elokuuta 2017

Syksyn seitsemän

Jostain syystä oli unohtunut kokonaan luonnoksiin postaus kirjoista, joita odotan tältä syksyltä. Nyt kun näiden kirjojen julkaisuajat alkavat olla käsillä lienee vihdoin hyvä aika saada tämä teksti uloskin. Uusia ja kiinnostavia kirjojahan olisi vaikka millä mitalla, mutta yritin valita ne itseäni kaikista eniten kiinnostavimmat. Ainakin näihin tässä syksyllä sitten yritän tutustua sen verran, mitä koulukiireet aikaa antavat. Siispä epämääräisessä järjestyksessä minun syksyn seitsemän odotetuinta kirjaa:

Selja Ahava: Ennen kuin mieheni katoaa, Gummerrus. Rehellinen tutkielma todellisuuden odottamattomasta luonteesta ja kipeästä luopumisesta.

Yu Hua : Xu Sanguanin elämä ja verikaupat, Aula & Co. Kertomus viisihenkisen työläisperheen elämästä Maon ajan kiinassa.

Ben Kalland: Vien sinut kotiin, Atena. Uskonnon ja perheenjäsenet vastakkain asetteleva kertomus Markuksesta, kysymys siitä kuka jääkään lopulta vierelle.

Eka Kurniawan: Kauneus on kirous, Gummerrus. Indonesian historiaa maailmasta, jossa miehet ovat häijyjä kiimaisia koiria, eikä ole suurempaa kirousta kuin synnyttää kauniita tyttöjä.

Haruki Murakami: Rajasta etelään, auringosta länteen, Tammi. Romaani nuoruusvuosien rakkaudesta, tunteista ja elämästä illuusioiden tuolla puolen.

Markku Ojananen: Vaihtoehtoisia fakotja? Miksi valehtelemme, Minerva. Valheisiin, niiden syihin ja seurauksiin pureutuva teos.

Emmanuelle Pirotte: Vielä tänään olemme elossa, Minverva. Toisen maailmansodan loppuun sijoittuva kertomus saksalaissotilaasta ja orvosta juutalaistytöstä.


Mitä kirjaa/kirjoja sinä odotat tältä syksyltä?

1 kommentti:

  1. Ooh, työstän juuri parhaillaan omaa listaani syksyn uutuuksista. Oli kiva löytää blogisi, jäimme lukijaksi :) /Tiia

    VastaaPoista